Geodata Online: Smarte Byer Verktøykasse
Smarte byer verktøykasse består av en rekke applikasjoner/maler kommuner kan bruke for å bedre løse oppgaver som er knyttet til geografisk og stedfestet informasjon og data. Noen applikasjoner er laget av Geodata og noen er delt av ulike kommuner.
Vi ønsker at dette skal være et felles bibliotek der kommuner henter og deler ressurser for å bygge smartere byer og kommuner. Du trenger en konto i ArcGIS Online for å ta i bruk applikasjonene. Dersom du ikke har det (eller vet hva det er) finner du mer informasjon nederst på siden.
Slik virker verktøykassen:
  • Velg i galleriet hvilke applikasjoner du ønsker å bestille
  • Du må så godkjenne tilgang til din ArcGIS Online-konto
  • Send så bestillingsforespørsel og du mottar en e-post når dine applikasjoner er klare
Geodata Online
I Geodata Online får du tilgang til kart og data basert på norske forhold. Kartene er skreddersydd programvaren fra Esri, men kan også brukes fra andre klienter og standardiserte grensensnitt.
ArcGIS Online
ArcGIS Online er den enklest tilgjengelige programvaren i ArcGIS-familen. Det er en ren nettbasert løsning som lever i skyen og ikke krever installasjon eller drift på annen måte.
ArcGIS Online er ditt verktøy for effektiv forvaltning av virksomhetens geografiske informasjon. Portalen, kart, applikasjoner og tjenester kan konfigureres etter behov og det er trygt og enkelt å holde informasjon innenfor virksomhetens «fire vegger».